۱۴۰۲ سه شنبه ۴ مهر

تولیدات کک و مواد شیمیایی

 
وظیفه اصلی این بخش، تولید کک مورد نیاز کوره بلندها به عنوان منبع اصلی تامین حرارت و عامل احیا کننده می باشد.
در فرآیند تولید کک، زغال سنگ (که دارای استحکام کم و مواد فرار زیاد می باشد) در محیط بسته و به دور از اکسیژن در اثر حرارت دادن به کک و گاز کک تبدیل می‌شود. این بخش شامل قسمت های زیر می باشد:

1- کارگاه زغال:

جهت دریافت،ذخیره سازی وتامین ترکیب زغال شارژ جهت مصرف باطری ها ی کک سازی شامل واحد شماره 1 و2 باظرفیت ذخیره سازی 155هزار تن زغال سنگ در 64 عدد سیلو می باشد.


1- کارگاه کک
در این کارگاه زغــال سنگ از بالا به داخــل سلول (کوره) باتری کک سازی شارژ و حرارت از دیواره های جانبی تامین می‌گردد وپس ازگذشت مدت زمان لازم ، فرآیندتبدیل زغال به کک صورت می گیرد. این کارگاه شامل:
- باتری شماره 1 با ظرفیت سالیانه 450،000 تن کک می باشد که پس از انجام نوسازی و مدرنیزاسیون در سال 1393 مجدداً در مدار تولید قرار گرفت.
- باتری شماره 2 با ظرفیت ســالیانه 550،000 تن کک که در حال حاضر در مدار بهره برداری نمی باشد.
- باتری شماره 3 با ظـرفیت سـالیـانه 900،000 تن که در سال 1391 راه انـدازی و به بهـره برداری رسید.


2- واحد بازیابی مواد شیمیائی:
واحدهای شیمیایی در بخش تولیدات کک و مواد شیمیایی وظیفه انتقال گاز کک و پالایش آنرا به عهده دارند. گاز کک تصفیه شده به عنوان سوخت در باطری های کک سازی و سایر بخش های کارخانه ذوب آهن مصرف می گردد.
در پالایشگاه واحد 1 که گازتولیدی باطری های کک سازی شماره 1 و 2 را دریافت می نماید، مراحل جذب قطران ذغالسنگ، آمونیاک، بنزول و سولفید هیدروژن از گاز کک انجام و از مواد جذب شده محصولاتی شامل قطران ، سولفات آمونیوم، حلالها ( شامل بنزن، تولوئن و مخلوط زایلن ها) و اسید سولفوریک ( که تبدیل به سولفات آمونیوم می گردد ) تولید میگردد.
در پالایشگاه واحد 2 که دریافت کننده گاز باطری کک سازی شماره 3 می باشد و از تکنولوژی جدیدتری برخوردار است. مراحل تصفیه گاز کک ، انجام شده و محصولات آن شامل قطران ، بنزول خام و گوگرد گرانوله به جای سولفات آمونیوم و اسید سولفوریک است.
تاریخ به روز رسانی:
1399/07/13
تعداد بازدید:
10113